Knippen en plakken apple

Datum van publicatie: 09.01.2021

Basis , iOS. Pijl naar links : De geselecteerde map sluiten. Hoe leggen we uit in deze handleiding.

Sommige toetsen op bepaalde Apple toetsenborden hebben speciale symbolen en functies, zoals de toetsen voor de helderheid van het beeldscherm  , de helderheid van het toetsenbord  , Mission Control, enzovoort. Wesley Fabry 29 augustus om stegman die kun je niet benaderen, als er zich iets op het klembord bevindt kun je dit raadplegen door te plakken. Fn-Delete : Voorwaarts wissen op toetsenborden zonder toets voor voorwaarts wissen.

Nieuw iOS 13 macOS Voor het gebruik van een toetscombinatie houdt u een of meerdere speciale toetsen ingedrukt terwijl u de laatste toets van de toetscombinatie indrukt. Command-Puntkomma ; : Woorden met spelfouten in het document zoeken. Shift-Command-K : Het venster 'Netwerk' openen.

Nadat op akkoord is geklikt zal Safari vragen of je akkoord gaat met het ontvangen van pushberichten. Shift-Pijl naar rechts : De tekstselectie met n teken naar rechts uitbreiden. Command-M : Het venster op de voorgrond naar het Dock minimaliseren!

Option-Shift-Pijl naar rechts : De tekstselectie naar het einde van het huidige woord uitbreiden, vervolgens naar het einde van het volgende woord indien opnieuw ingedrukt. Shift-Command-N : Een nieuwe map aanmaken in de Finder, knippen en plakken apple. Control-N : En regel omlaag verplaatsen.

Tekst plakken in iOS

Command-O : Het geselecteerde item openen of een dialoogvenster openen waarin u een bestand kunt kiezen om het te openen. Command-Pijl omlaag : Het geselecteerde item openen. Option-Command-V : De bestanden op het klembord verplaatsen van de oorspronkelijke locatie naar de huidige locatie.

Verder is deze methode universeel en ook toe te passen op andere content in iOS. Control-L : De cursor of selectie centreren in het zichtbare gedeelte. Command-K : Het venster 'Verbind met server' openen.

Houd de knop 1,5 seconden ingedrukt om de Mac in de sluimerstand te zetten.

  • In Finder kun je prima je bestanden beheren, ordenen, kopiëren, enzovoorts.
  • Tekst selecteren, kopiëren en plakken op een iPhone of iPad met iOS 13, iPadOS of nieuwer, we leggen de verschillende mogelijkheden uit. Shift-Command-Minteken - : Het geselecteerde item verkleinen.

Command-J : Weergaveopties weergeven. Command-Klikken op een familieberichten op het internet : De mappen met de huidige map weergeven. Tik vervolgens in het pop-up menu boven de geselecteerde tekst op 'kopieer' om de tekst knippen en plakken apple kopiren naar het klembord tijdelijk geheugen.

Dit werkt met beide toetsen voor de helderheid van de toetsenbordverlichting. Probleem melden, knippen en plakken apple. Publicatiedatum:   9 oktober. Toetscombinaties op een Mac Door bepaalde combinaties van toetsen in te drukken, trackpad of ander invoerapparaat is vereist. Command-T: de tabbladbalk weergeven of verbergen wanneer er maar n tabblad in het huidige Finder-venster is geopend.

Tekst selecteren kopiëren in iOS 12 of ouder

Een reactie toevoegen: Ik ga akkoord dat deze gegevens worden opgeslagen [ privacy ]. Control-Pijl omlaag : Alle vensters van het programma op de voorgrond weergeven. Tekst selecteren, kopiëren en plakken op een iPhone of iPad met iOS 13, iPadOS of nieuwer, we leggen de verschillende mogelijkheden uit.

Command-R : 1 Wanneer in de Finder een alias is geselecteerd: het originele bestand van de geselecteerde alias weergegeven. Command-Control-Pijl omhoog : De map met de huidige map in een nieuw venster openen.

Dit verplaatsen kun je ook uitvoeren door met een secundaire klik knippen en plakken apple klikken op de nieuwe lang leve in het engels om het contextmenu te openen.

Sommige toetsen op bepaalde Apple toetsenborden hebben speciale symbolen en functies, zoals de toetsen voor de helderheid van het beeldsc! Option-Command tijdens slepen : Een alias van het gesleepte item maken.

IPhone-gebruikershandleiding

Option-toets tijdens dubbel klikken : Het item in een apart venster openen en het oorspronkelijke venster sluiten. Option-Shift-Pijl naar rechts : De tekstselectie naar het einde van het huidige woord uitbreiden, vervolgens naar het einde van het volgende woord indien opnieuw ingedrukt.

Wil je appletips pushberichten ontvangen? Command-J : Weergaveopties weergeven. Mac gebruikers die net zijn overgestapt van Windows vragen zich vaak af hoe je kunt knippen en plakken in Finder.

Hier adverteren - Advertise here. Command-W : Het venster op de voorgrond sluiten, knippen en plakken apple. Option-Command-D : Het Dock weergeven of verbergen. Dan zijn de methodes uitgebreid en kun je op een andere manier tekst selecteren, kopiren en plakken op een iPhone of iPad. Publicatiedatum:   9 oktober Control-Command-Uitwerpknop   : Alle programma's stoppen en de Mac opnieuw knippen en plakken apple.

Instagram live gebeurtenissen delen. Andere toetscombinaties In de menu's van de apps die u gebruikt, kunt u zien welke toetscombinaties er nog meer zijn. Vanaf OS X Lion is het mogelijk om te 'knippen' in Finder, je kopieert eerst de bestanden om deze vervolgens te verplaatsen met behulp van een toetscombinatie.

Apple Footer

Dit verplaatsen kun je ook uitvoeren door met een secundaire klik te klikken op de nieuwe locatie om het contextmenu te openen. Publicatiedatum:   9 oktober Command-V : De inhoud van het klembord in het huidige document of programma plakken.

Dit werkt alleen in lijstweergave.

Command-I : De geselecteerde tekst cursief weergeven of cursieve tekst in- of uitschakelen. Tekenlimiet:. Instagram live gebeurtenissen delen.

Deel dit artikel:


Gerelateerde materialen:

Discussies:
12.01.2021 10:20 Hanke:
Command-G : Opnieuw zoeken: het volgende exemplaar van het eerder gevonden item zoeken.

13.01.2021 02:41 Marlieke:
Command-4 : De items in een Finder-venster weergeven in galerieweergave. Bijna iedere tekst kun je kopiëren en plakken op je iDevice, om dit te kunnen doen leg je jouw vinger enige momenten op een woord dat onderdeel is van het geen dat je wil kopiëren tot er een blauwe markering verschijnt.