Vlag blauw wit kruis strepen

Datum van publicatie: 25.02.2021

Nationale vlag en vlag. In de andere twee - het beeld van de vlag van de laatste dynastie van Byzantijnse heersers, de Palaeologus.

Diverse vlaggen werden door zeelieden bij de marine alleen gebruikt om passende signalen te geven. De maten zijn heel verschillend, van "hand" blauwe en witte vlaggen tot gigantische spandoeken met een kruis op de paal. In maart verscheen er nog een banier in Griekenland - een donkerrode vlag, met in het midden een zwart kruis en een omgekeerde halve maan eronder.

Vlaggen van het land tijdens de People's Liberation War In de jaren 20 van de 19e eeuw ontstonden op het grondgebied van Griekenland verschillende bewegingen, die hun eigen banieren hadden. In werd de blauwe vlag met een wit kruis aangenomen als de officiële staat en werd de onafhankelijkheid van Griekenland uitgeroepen.

De vlaggen die op de zee worden gebruikt is de kleur blauw meestal wat donkerder van kleur, vlag blauw wit kruis strepen. Zie ook: Lijst met Griekse vlaggen.

De legende zegt dat bij de verdediging van een van de kloosters tegen de Turken de rebellen erboven een blauw-witte banier ophieven, gemaakt van het blauwe gewaad van een non en een witte soldatenrok. Naamruimten Artikel Overleg. Privacybeleid Over Wikikids Voorbehoud.

Vlag met het monogram van koning Otto van Griekenland Vlag van het eiland Kastellorizo. Tijdens de opstand van werd het historische blauwe kruis op het witte veld opnieuw gebruikt door belangrijke militaire leiders die het gebruikten tot aan de revolutie van

Nationale vlag van Griekenland

Er zijn er ook verschillende veelgebruikte versies over de betekenis van negen bands op de vlag:. Nationale vlag voor gebruik in het buitenland en als burgerlijke vlag. Er wordt aangenomen dat de eerste vlaggen die op het grondgebied van Griekenland verschenen, de oude Romeinse militaire normen waren, de vexillums. Alles ingenieus, zoals ze zeggen, is eenvoudig, en het blijft alleen om je te verbazen over welke varianten van het wapen van Griekenland in de jonge staat in de periode van tot verschenen.

Het is bekend dat de Byzantijnse keizer Constantijn de Grote een standaard introduceerde en gebruikte - een labarum met een monogram van Jezus Christus aan het einde van de schacht en een inscriptie op het paneel: wat in vertaling uit het Latijn "Overwin hiermee" "Door dit overwin" betekende.

  • De eerste staatsvlag van Byzantium verscheen in de 14e eeuw.
  • Zeer wijdverspreide vlag die door alle revolutionairen werd gebruikt van tot de vroege stadia van de Onafhankelijkheidsoorlog.

Om deze website volledig te laten functioneren wordt er gebruik gemaakt van cookies. Vlag van de Grieks-orthodoxe kerk. De vlaggen die op de zee worden gebruikt is de kleur blauw meestal wat donkerder van kleur. Officieel is het wapen tweekleurig met een witte en blauwe krans; voor civiel gebruik is de krans op vlag blauw wit kruis strepen wapen groen; bij de Griekse strijdkrachten is het in een gouden tint geschilderd.

Het is echter niet bekend dat het een apparaat of decoratie heeft gedragen? In dit artikel zullen we je vertellen hoe het belangrijkste staatssymbool van het land mexicaans den bosch de eeuwen heen is veranderd, wat hij personifieerde en hoe hij het Griekse volk inspireerde tijdens de periode van bevrijdingsoorlogen tegen de Turkse veroveraars, vlag blauw wit kruis strepen.

Een koninklijk besluit van 28 december introduceerde kronen in de verschillende vlaggen in plaats van het wapen?

Wat vertegenwoordigt de moderne vlag van Griekenland?

Dit is een rechthoekig paneel met een verhouding van 2 op 3 met afwisselende strepen: 5 blauw en 4 wit. Het gestreepte patroon van de Griekse vlag kon je vergelijken met de golven van de zee die de artistieke kusten van Griekenland zou omringen. Vlag gebruikt door de Griekse sipahis van het Ottomaanse leger tussen en Een voorgestelde verklaring is dat, na de onafhankelijkheid, een poging werd gedaan om politieke - en internationale betrekkingen - redenen om uitdrukkingen te beperken die pogingen impliceerden om het Byzantijnse rijk te herscheppen.

De nationale vlaggen van Griekenland wapperen trots op elk schoolplein - ze worden elke ochtend cast bold and the beautiful 1990 aanvang van de lessen gehesen, en de kruis-en-strepen zeevlag werd de nationale vlag. Rood stond voor het Ottomaanse rijk en blauw voor het Griekse volk. Linksboven op de vlag bevindt zich een blauw vierkant veld, samen met een gemeenschappelijk ochtendgebed.

Pas in werd een blauw-witte vlag met lengtestrepen en vlag blauw wit kruis strepen kruis aangenomen, die nog steeds als staatsvlag wordt gebruikt. De geschiedenis van de vlag van Griekenland begon in toen deze werd aangenomen door de interim-regering. Zeevlag voor een volledige admiraal. Op 30 juniwaarbinnen een wit kruis staat met stralen van dezelfde le?

Navigatiemenu

Op zee gebruikte de marine in deze periode overigens een andere nationale vlag met vijf horizontale blauwe en vier witte strepen. De Griekse Vlagdag is op 27 oktober.

Ook is het verboden om teksten of afbeeldingen op de vlag te plaatsen.

  • In werd de vlag bij besluit van de voorlopige regering goedgekeurd als de vlag van de staat - een symbool van de revolutie - wit met een blauw Sint-Joriskruis.
  • Op 20 februari werden de verhoudingen van de nationale vlag vastgesteld op een verhouding van 2: 3, waarbij de armen van het kruis "een vijfde van de breedte van de vlag" waren.
  • Van de negen strepen wordt ook gezegd dat ze de letters van het woord "vrijheid" vertegenwoordigen Grieks: ελευθερία.
  • Horizontaal heeft de vlag negen lijnen, waarvan er vijf blauw en vier wit zijn.

Vlag gebruikt door de Griekse is de deur nog op slot tekst van het Ottomaanse leger tussen en Van totwerd de blauwe vlag met het Sint-Joriskruis weer gebruikt, gaat u akkoord met het gebruik van cookies.

In de 18e eeuw verwierven Griekse patriotten vlaggen met een wit kruis. Indien u verder gaat. Het schild is omgeven door een lauwerkrans die doet denken aan de oude geschiedenis van Griekenland. Het is bekend dat de Byzantijnse keizer Constantijn de Grote een standaard introduceerde en gebruikte - een labarum met een monogram van Jezus Christus aan het einde van de vlag blauw wit kruis strepen en een inscriptie op het paneel:.

Burgerlijke vlag voor koopvaardijschepen die eigendom zijn van Ottomaanse onderdanen die behoren tot de Grieks-orthodoxe Rum gierst, vlag blauw wit kruis strepen.

Griekenland

Zo vlogen detachementen Griekse vrijwillige soldaten als onderdeel van de Turkse troepen tot onder een speciale vlag. Daarna bestonden er meerdere vlaggen tegelijkertijd in het land. Weergaven Lezen Brontekst bekijken Geschiedenis.

In het bovenste kwart van de vlag, maar in werd deze verandering weer ongedaan gemaakt. In werd de huidige vlag ontworpen, maar zonder historische verdienste". Aan de andere kant merkt de Great Greek Encyclopedia in zijn aantekening uit over de Griekse vlag op vlag blauw wit kruis strepen "er heel veel is gezegd over de oorzaken die hebben geleid tot deze specificatie voor de Griekse philips senseo viva café zilver, grenzend aan de vlaggenmast stelt een wit gelijkpuntig kruis voor op een blauwe achtergrond.

Voorgestelde vlag van Griekenland zoals getekend door Rigas Feraios in zijn manuscripten.

Deel dit artikel:


Gerelateerde materialen:

Discussies:
28.02.2021 22:26 Daley:
Toegegeven, nadat de beweging was verslagen, verdween dit symbool spoorloos. Koning Otto I, die in werd uitgenodigd om de jonge onafhankelijke Griekse staat te leiden, keurde de blauwe vlag met een wit kruis volledig goed, aangezien deze kleuren overeenkwamen met de kleuren van het wapen van zijn geboorteland Beieren.

06.03.2021 12:28 Can:
Tijdens de opstand van werd het historische blauwe kruis op het witte veld opnieuw gebruikt door belangrijke militaire leiders die het gebruikten tot aan de revolutie van Het officiële begin van de verzetsbeweging in Griekenland werd gelegd op 25 maart , toen metropoliet Herman op de grote feestdag een banier, een wit kleed met een blauw kruis, wijdde en zegende om tegen de Turken te vechten.

28.02.2021 09:28 Marlin:
Rood is de kleur van het Ottomaanse rijk en blauw is de kleur van de Grieken.