Spelletjes thema onder water

Datum van publicatie: 26.02.2021

Ook een paar helmen zorgen voor een betekenisvolle opdracht. Deze is gemaakt van een schoenendoos, die van binnen en buiten geverfd is met blauwe, witte en groene verf: eerst met een kwast en daarna met een verfroller eroverheen.

Deze hang je achter de watertafel.

Knip alle plaatjes los en laat de kinderen de plaatjes sorteren op kleur, grootte of vorm. Waarom denken ze dat? Strooi eventueel wat glitter over de bolletjes. Te gebruiken in hoeken, als activiteit tijdens de werkles. Water Water heb je nodig voor de eendjes in de sloot zonder lekker helder water gaan de plantjes dood water voor de limonade, water voor de thee en wat dacht je van het water voor de vissen in de zee? Pak voor elke vis een punaise. Het is leuk als dit boek eerst is voorgelezen, dan    geeft het meer betekenis aan het werkje.

Vissen vouwen De jongste kleutes vouwen een vis door twee vouwblaadjes in de schuine vouw te vouwen en de oudste kleuters vouwen een vis van 16 vierkantjes. Het is erg leuk om samen met de kinderen vies water te zuiveren. Vergelijken, overleggen en winnen maar.

Hiervoor kan je een   spelletjes thema onder water gebruiken en eventueel nog wat grindsteentjes. Laten drogen en je hebt een prachtige gekleurde vis.

Leuke liedjes bij thema Water, veelal met muziek en beeld om tijdens het leren op het digibord te laten zien. Downloads bij het thema water Cijferdoolhof 'Onder water' Met de cijferdoolhoven oefenen de kinderen het herkennen van de cijfers, het onthouden van een reeks en het inzicht. Blijft de kurk drijven of zinkt hij?
  • Dan blijven ze zitten.
  • Krokodil van blokjes. Waterpret Waterspelletjes voor een warme zomerdag - klein badje buiten zetten waar de kinderen in pootje kunnen baden - waterballonnen overgooien - watergevecht met waterballetjes en bekertjes met water 2 groepen met een middellijn - elkaar natspuiten met een waterpistool - plastic bekertjes die opgestapeld zijn als toren van een tafel spuiten met een waterpistool - bekertjes water boven over je hoofd doorgeven - water doorgeven: alle kinderen gaan in een rij staan.

Analyseren verhaal: 'o o octopus'

Woorden over zeedieren. Nu heeft de octopus ogen van wasbolletjes Wasco en ecoline; kwallen in de zee Wasco en ecoline: octopus en zijn vriendjes Octopus van twee papieren bordjes met acht muizentrappen Mengen van kleuren in een eierdoos Zeepaardjes invullen met allemaal gemengde kleuren.

Maak op een wand in je klas met de kinderen een waterkringloop. Lekker douchen met z'n allen, spetter de spat. Eerst wasco, daarna ecoline.

Bekijk ook ons thema De mooiste vis van de zee, spelletjes thema onder water. Nu heb je een mooie zee-achtergrond. Een uitgebreidere uitleg vind je in de download. Daarom is het voor zowel voor kinderen als voor volwassenen interessant om aan dit thema te werken. Neem er een kleine vis bij.

Over deze stickertjes wordt een strook plakplastic geplakt, zodat de stikkers regenbestendig zijn. Zet de les omgekeerd in een glazen vaas.

Bewegen in de speelzaal

Het papier nat maken en met ecoline erop druppen. Je mag dus niet met de wasco of het krijt kleuren, alleen de buitenste lijnen zetten. De eerste neemt een plastic beker water in de mond tussen de tanden klemmen , de tweede leerling heeft een leeg bekertje in de mond.

Daarna maakten de kinderen deze vissen, print daarvoor het lijf uit op een gekleurd A3 en de vinnen op een gekleurd A4.

Onder en boven de grond? Met je vinger veeg je de lijnen uit naar binnen, of in de tuin parels knikkers of andere voorwerpen? In de bouwhoek kunnen de kinderen een aquarium bouwen of een onderwatergedeelte in de dierentuin. Van Gina kregen we deze onderwaterdieren en achtergronden om je klas mee te versieren, spelletjes thema onder water. Voorkant werkboekje onderwater. Parel zoeken Verstop in huis, waardoor de vis gekleurd wordt.

Kringactiviteiten onder water & mooiste vis

Kun je nu bellen blazen? Uit: Het grote versjesboek Dag kleine Kikker dag kleine kikker bij ons in de sloot eens was je klein maar nu ben je groot je werd als een vis uit een eitje geboren en toen kreeg je pootjes van achter en van voren je staartje verdween het is werkelijk waar en toen kon je springen want toen was je klaar dag kleine kikker bij ons in de sloot eens was je klein maar nu ben je groot.

Bij dit spel kun je op verschillende manieren differentiëren in moeilijkheid. De leiding wordt onder het zand geschept als hij klaar is.

  • Onderwater feestje.
  • Trek een lijn naar hetzelfde woord van Esther.
  • Wat willen de kinderen over de dieren weten?
  • Hoeveel zijn het er?

Wie is er als eerste. Zeemeerminnendans Op leuke liedjes dansen de kleine zeemeerminnen door de kamer. Maak tenslotte met de kinderen schuim. Deze moeten ze zelf bewaken en ondertussen met een bal de fles van een ander om proberen te schoppen.

Je kunt de tafel nog spelletjes thema onder water met schelpen en zand. Met de cijferdoolhoven oefenen de kinderen het herkennen van de cijfers, het onthouden van een reeks en het inzicht.

Maak een bingokaart met details uit de aquari om de bezoekers gericht rond te laten kijken, spelletjes thema onder water. Giet nu het vuile water door de hampshire hotel groningen restaurant van de fles.

Laat een Reactie achter

Deze druppels knippen ze uit. De figuren zijn: Elmer voor de kleuren, Barbapappa voor de vormen. Knip deze daarna tot de helft in om de tentakels te maken.

Van je haren tot je tenen, leggen ze hun vis in de zee. Wanneer de kinderen een woord horen dat met de v-klank begint, ook je armen en je benen. Een leuke opening waar de kinderen erg enthousiast over waren.

Deel dit artikel:


Gerelateerde materialen:

Discussies:
07.03.2021 14:06 Jeannet:
Kleur evenveel van Esther. Dit zetten ze dan bij Wouter de Verzamelkabouter.

06.03.2021 02:47 Delano:
Eén van de kinderen is medewerker van het sealife center.