Hoe gaat een soa test bij mannen

Datum van publicatie: 04.03.2021

Of als je 2 of meerder partners tegelijk hebt. Dan kan dat ook.

Dit gebeurt vooral als je weerstand lager is, wanneer je bijvoorbeeld ziek bent. Stel die dan uit tot een later moment. Waarschuw anderen Dit kan ook zonder je naam te noemen. Of met het Centrum voor seksueel geweld. Heeft de GGD geen plek?

Bijvoorbeeld bij herpes en genitale wratten. Of heb je met wisselende personen seks. Dit verschilt per soa? Ben je  door iemand gewaarschuwd. Meestal krijg je een antibioticakuur, maar soms is een andere behandeling nodig. Daarna stuurt de arts of verpleegkundige het naar een laboratorium?

Sommige mensen lopen meer risico op een soa.
  • Is een test nodig? Je betaalt het remgeld voor het doktersconsult.
  • Testen volgens de richtlijnen.

Online hiv- en soa-test

Te vroeg testen kan een verkeerd resultaat geven. Veel GGD's gebruiken de hiv-sneltest. Gerelateerde artikelen Waar testen op hiv en soa's. Wij raden daarom de volgende testen aan: Soapoli-online. Laat je 2 keer per jaar testen.

Zelf lever je het kweekje van je anus en een urinemonster in. Kosten soa-test bij de huisarts Je afspraak bij de huisarts is gratis. Vraag het na bij je huisarts en je zorgverzekeraar. Je kunt een uitstrijkje van je vagina krijgen om te testen of je chlamydiagonorroe of trichomonas hebt. De klachten kunnen ook symptomen van een andere ziekte zijn!

Maar waar kan je eigenlijk allemaal een soatest doen en hoe duur is dat.

Meest gezocht:

Uitstrijkje uit de vagina Meisjes kunnen zelf een uitstrijkje maken van de vagina. Doe je dat weleens zonder condoom of beflapje? Daarom is het belangrijk om dit met de arts of verpleegkundige te bespreken.

Op prostitutie. Dat meldt Nieuwsuur. Lichamelijke problemen Ongewenste ervaringen Problemen met je seksleven. Dit kun je anoniem bij ons doen. Je kunt een uitstrijkje uit je anus krijgen om te testen of je chlamydia of gonorroe hebt als:.

Het is verstandig om je tijdig te laten testenwant hoe eerder je behandelt?

Waarom een soa-test?

De kosten zijn verschillend. Informatie en advies op maat. Een thuistest is voor jou minder verstandig. Dan is dit ons advies: Twijfel je of je een soa hebt? Of heb je waarschuwing van de GGD via sms of e-mail gekregen?

En het condoom is gescheurd. Voor sommige mensen zie kopje: Heb ik een woonboerderij te koop omgeving utrecht risico. En hoe gaat een soa test bij mannen de uitslag en behandeling.

Daarom kun je het beste een soa-test doen bij je huisarts of de GGD. Doe de Sekswijzer. Dit is een metalen buisje dat de arts een klein stukje in de anus brengt. Heb je klachten. Wij hebben helaas niet genoeg plek voor iedereen.

Dit kan spannend zijn.

Hoofdnavigatie

Denk je dat je een soa hebt? Testpakket en procedure Wanneer het jou uitkomt Contact bij vragen Testlab-aanvraag starten Testuitslag en privacy Inloggen voor uitslag. Ben je een man? Dit doet geen pijn.

Urineonderzoek Met nieuwe laboratoriumtechnieken kan steeds meer soa-onderzoek worden gedaan via urine. Heb je al klachten of wil je je liever anoniem laten testen, dan kan dit bij wit uitgeslagen tong GGD of een soa-centrum. Heb je antwoord gekregen op je vraag.

Deel dit artikel:


Gerelateerde materialen:

Discussies:
04.03.2021 20:18 Daniëlla:
Kijk op de website van jouw GGD voor meer informatie.

06.03.2021 09:18 Aouatif:
Dit is in de afgelopen 6 maanden 3 keer of vaker voorgekomen. Wat als de soa test positief is?

04.03.2021 10:58 Amro:
Houd rekening met je standaard eigen risico.