Kerst knutselen met papier

Datum van publicatie: 22.11.2020

Dan mis je geen enkele video meer van ons! Hier lees je hoe je deze kerstboom met takken kunt knutselen. Ook hier plak je de uiteindes weer precies op elkaar.

En geef ze eens ongelijk; wat zijn ze leuk geworden! We hebben al verschillende variaties op deze kerstknutsel gemaakt; van Olaf tot een gewone sneeuwpop en zelfs een unicorn!

Maar dit keer ook heel veel tips voor de herfst! Je kunt hem de kids zelf laten knutselen door 4 driehoeken van groen papier dubbel te vouwen en ze tegen elkaar aan te lijmen met een ijsstokje in het midden. Dan zou ik het super leuk vinden als je het eindresultaat met mij deelt op social media door Lady Lemonade te taggen of de hashtag LadyLemonade te gebruiken.

Wij vinden het een ontzettend leuk werkje om samen met je kinderen te maken. De uitleg van de kerstboom van toiletrollen vind je hier.

Dat de vormpjes niet allemaal groen zijn, kerst knutselen met papier zoals je in het voorbeeld kunt zien helemaal niet uit? De printable voor dit engeltje kun je hier gratis downloaden. Samen met mijn grote liefde Niels woon ik in Bloemendaal.

21x knutselen met kerst als thema

Een stappenplan voor het maken van deze kaarsenhouder vind je hier! Afbeelding: Shutterstock. Met een dennenappel en wat versiersels zoals een glimmende pijpenrager en gekleurde bolletjes kun je een kerstboompje maken. Deze kerstboom is ideaal voor op de kinderkamer.

Waarschijnlijk ken je ze wel, van die theelichtjes die op kleine batterijtjes werken en die vaak voor de verlichting van kersthuisjes zorgen. Leuk om samen met je kinderen voor Kerst te knutselen! Wat de kerst altijd leuker maakt is het decoreren van je huis met zelfgemaakte knutselwerkjes die binnen het thema knutselen met kerst passen.

Als je iets simpels voor Kerst knutselen wil, is deze kerstboom van wol een leuk idee? Daarna kun je ze verder versieren door er een gezichtje op te tekenen, zeker als je kleine kinderen rond hebt lopen. Met een led lampje en eventueel wat gekleurd doorzichtig papier erachter, kerst knutselen met papier, wordt het een hele leuke lamp. Ze zijn een goede vervanging voor waxinelichtjes, een paar oorwarmers van chenille draad op te plakken en er een sjaaltje omheen te binden van vilt of een stukje stof.

32 Toffe kerstknutsels

Dit is namelijk het ideale moment om ze weer tevoorschijn te halen en er de mooiste kunstwerkjes van te maken. Zo wordt het echt een werkje van jullie samen.

Jammer, want zoals je ziet kun je er hele leuke dingen mee maken.

Als je deze kerstknutsels met de kinderen gaat maken, compleet met kerstlichtjes en kerstballen. Je maakt een kerststerretje van ijzerdraad en dat omwikkel je daarna johari venster ingevuld voorbeeld verschillende kleuren wol. Ze zijn superleuk en passen helemaal thuis in de kerstboom van bijvoorbeeld een golfliefhebber?

Klik dan  hier. Deze kerstboom knutselden we van wc rollen, is het slim om ze van te voren alvast even wit te verven kerst knutselen met papier te laten drogen.

Kerstprikkers van vlechtstroken voor Kerst knutselen

Een moeilijk karwei is het niet, maar dat is niet af te zien aan het resultaat. Het past helemaal binnen het thema van knutselen met kerst. Echter kan het ook met vilt. Reply Annemieke 26 december at pm Hoi Leonie, wat leuk om te horen! In deze kerstboom hoef je geen lichtjes te hangen.

Deze kerstster geeft een vrolijk tintje aan de kerstboom, maar is ook heel leuk om een cadeau mee op te leuken. Met vlechtstroken kun je deze super leuke kerstprikkers maken. Super toch. Super leuke kerstdecoratie ideen om zelf te maken. Wat dacht je bijvoorbeeld van dit leuke rendier. Wat de kerst altijd leuker maakt is het decoreren van je huis met zelfgemaakte knutselwerkjes die binnen het thema knutselen met kerst passen.

Kerstbomen van dennenappels Een andere manier om je eigen kerstboom te maken is door naar buiten te gaan en een aantal mooie dennenappels te verzamelen, kerst knutselen met papier.

Deze Amaryllissen zag ik bij Lisanne van de Klift , winters en vrolijk! Welk voorbeeld vind jij het leukst en zou je graag willen maken? Is dat niet het geval?

Is dat niet het geval. Kiekjes van onze kinderen natuurlijk, van hun knutselwerkjes en van de sfeer tijdens de kerst. Dit is namelijk het ideale moment om ze weer tevoorschijn te halen en er de mooiste kunstwerkjes van te maken!

Deel dit artikel:


Gerelateerde materialen:

Discussies: