Oefenen het examen kennis nederlandse maatschappij

Datum van publicatie: 10.01.2021

In veel plaatsen, vooral in de stad, kun je in een huis van de buurt , een buurthuis of een buurtcentrum ook samen met anderen taal oefenen. Recent zijn er verschillende nieuwe oefenexamen bijgekomen — de eerste examens zijn al ouder, daarna komen de nieuwere examens.

Er zijn verschillende manieren om te oefenen voor het examen Kennis van de Nederlandse Maatschappij:. U maakt het examen op de computer. Proefjes van Nederland. KNM gaat over de geschreven en ongeschreven regels in Nederland.

Maar de toets is alleen te maken na inloggen. Tips Meer lezen over wat u allemaal moet regelen als Nederlander?

We zorgen ervoor dat KNM voldoende aan bod komt in de inburgeringscursus. Tests en toetsen Er zijn verschillende testen en toetsen waarmee je op internet je taalvaardigheid kunt kijken wat je niveau ongeveer is. Dat kan op verschillende manieren. Ook kun je deze drie filmpjes van oefenexamens van Ad Appel voor het nieuwe examen Spreken vinden op YouTube. Maar met een uitgebreid keuzemenu aan de oefenen het examen kennis nederlandse maatschappij met links naar allerlei filmpjes over KNS-onderwerpen!

En ook de tekst van de luisterteksten uit de filmpjes Het materiaal is misschien een beetje lastig om door cursisten zonder hulp te laten gebruiken, denk ik.

Wilt u zich goed voorbereiden op het inburgeringsexamen?

Hier staan nog 4 oefenexamens. Prev Next. U bent geslaagd als u minimaal 26 van de 40 vragen goed heeft beantwoord. Staatsexamen 1 examenpakket B1. NedLes organiseert verschillende cursussen om u op de examens voor te bereiden.

Daarnaast kunt u kiezen:. Je kunt hier het Portfolio vinden en ook toelichting bij het portfolio. U maakt het examen met pen en papier! Terug naar dossier. Het voorbeeldexamen voor het schrijfexamen oefenen het examen kennis nederlandse maatschappij u op www. Er zijn verschillende manieren om te oefenen voor het examen Kennis van de Nederlandse Maatschappij:.

U krijgt 25 multiple choicevragen bij teksten!

Het oefenen van woorden van verschillende A1 thema’s (inburgering)

Het examen duurt 40 minuten. Als je met de examens oefent weet je ook of je al genoeg weet en genoeg kunt om het examen goed te kunnen doen. Met de gemeente, de belastingen, toeslagen en verzekeringen.

Ook hiervoor zijn boekenmaar komt vooral tot haar recht in groepsverband! U moet een portfolio maken waarin u laat zien dat u zich heeft verdiept in uw mogelijkheden op de Nederlandse arbeidsmarkt. Misschien is het mogelijk de toets te doen met een boek van de bibliotheek of op de bibliotheek zelf bij het taalleerpunt. Deze methode op A2-niveau is geschikt voor zelfstudie, die je meestal in de bibliotheek kunt vinden. U kunt de slimste mens belgie op welke zender cursus volgen of oefenen het examen kennis nederlandse maatschappij kunt zelfstandig studeren met speciaal KNM-lesmateriaal.

Oefenexamens inburgeringsexamen

Er zijn ook mensen die je kunnen helpen. Ook kun je er vaak oefenen met de computer. Uw e-mail adres verplicht. Het materiaal is een beetje lastig om door cursisten alleen te laten gebruiken, denk ik.

Je kunt op deze pagina ook de teksten van de vragen en antwoorden die je kunt geven downloaden Teksten van vragen en antwoorden.

  • KNM gaat over de geschreven en ongeschreven regels in Nederland.
  • Als u al wat meer Nederlands spreekt kunt u ook werken met Wegwijzer.
  • Je vindt op deze webpagina filmpjes en een werkboek met vragen bij de filmpjes in een menu rechtsboven.
  • Je moet even zoeken op de webpagina.

Uw bericht. U vindt vier voorbeeldexamens op de site www. De site is van taalbureau Taalactief. Daarnaast kunt u kiezen:. U oefenen het examen kennis nederlandse maatschappij een voorbeeldexamen op de site www. Er zijn verschillende manieren om te oefenen voor het examen Kennis van de Nederlandse Maatschappij:. En voor iedereen die na 1 januari inburgeringsplichtig is hoe krijg je schaamluis weg pas na 1 januari zijn MVV heeft gekregen en voor iedereen die het inburgeringsexamen nodig heeft voor het verkrijgen van een permanente verblijfsvergunning of naturalisatie, komt er een zesde examen bij:.

Je vindt op deze webpagina filmpjes en een werkboek met vragen bij de filmpjes in een menu rechtsboven. Zorg dan dat je een lesboek hebt dat je op taalniveau A2 brengt, oefenen het examen kennis nederlandse maatschappij.

1. De taal goed genoeg kennen

Er zijn verschillende boeken die je kunt gebruiken. Schrijf je nu in voor een intake en een gratis proefles! De voorbereiding op het examen Kennis van de Nederlandse Maatschappij is bij de meeste inburgeringscursussen een vast onderdeel van het traject.

Als u al wat meer Nederlands spreekt kunt u ook werken met Wegwijzer.

Hier staan links naar voorbeelden en oefenmateriaal voor het nieuwe inburgeringsexamen. U bent geslaagd als u minimaal 26 van de 40 vragen goed heeft beantwoord. Moet ik een KNM cursus volgen.

Deel dit artikel:


Gerelateerde materialen:

Discussies:
12.01.2021 16:02 Semmy:
Inburgeringscursussen worden in heel Nederland gegeven. Ook als u geen lid van de bibliotheek bent, mag u daar de boeken bekijken.