Wasmachine pompt niet meer af

Datum van publicatie: 25.02.2021

Soms schuilt het probleem in een heel klein hoekje, en is het iets eenvoudigs wat u zelf kunt oplossen. Maak nu het filter schoon en verwijder achtergebleven voorwerpen of viezigheid uit de filteropening.

Bij de hierboven beschreven punten vindt u mogelijke eenvoudige oplossingen voor dit probleem. Stroomt het water niet goed weg, dan kunt u de afvoer eventueel reinigen met ontstoppingsmiddelen. Hoort u de motor van de pomp wel draaien, maar wordt het water niet weggepompt, dan is waarschijnlijk de pomp kapot. Gebruik daarna een haakje om te proberen de sok te verwijderen. Wanneer je wasmachine wel draait maar niet pompt, zou het kunnen dat er een kledingstuk in de afvoer zit en een kledingstuk dus voor de afvoer het water blokkeert.

Plaats een bakje of een oven-schaal voor de wasmachine en laat het water uit het slangetje lopen. Haal dan je trommel leeg en deel hem opnieuw in, waarschijnlijk zal het verschoven gewicht ervoor zorgen dat je wasmachine weer naar behoren werkt.

En wilt u liever hulp van een ervaren witgoedmonteur? Met ontstoppingsmiddelen kan een verstopte afvoer schoongemaakt worden. Hier kan een kledingstuk in vastzitten, wasmachine pompt niet meer af. Overige problemen en oplossingen Als u uw was uit de machine wilt halen ziet u dat er nog water in de machine staat.

Op rode vlekken op been zon pagina vind je oplossingen voor dit probleem. Staat je wasmachine te hoog. Reparaties hoeven niet altijd kostbaar te zijn.

  • Hierdoor kan de pomp dan geen stroom krijgen. We hebben een kostenindicatie geplaats voor vaak voorkomende reparaties ten aanzien van pompproblemen.
  • Wanneer je geen kleding in de afvoer aantreft, dan zou het zomaar kunnen dat je pomp stuk is en vervangen moet worden.

Om bij de pomp te komen, schakel je eerst de wasmachine uit en haal je de stekker uit het stopcontact. Probeer de pulley van de pomp handmatig te bewegen na loskoppelen van de pomp. Geblokkeerd schoepenrad van de afvoerpomp Dit rad hoort beide kanten op te kunnen draaien. Vaak kunnen zij razendsnel bepalen of één van bovengenoemde problemen speelt, of dat er misschien toch iets anders aan de hand is.

Loopt dit makkelijk weg, dan is er geen blokkade. Reinig het filter.

  • Maar wat kost dat dan? De afvoerslang zit te diep in de afvoerbuis Als de afvoerslang te diep in de afvoerbuis zit wordt het water terug in de wasmachine gepompt door het hevel effect Haal de slang uit de afvoerbuis en zorg ervoor dat de afvoerslang niet dieper dan 15 cm in de afvoerpijp zit.
  • Als de wasmachine niet pompt, noch centrifugeert, dan is waarschijnlijk of de pomp defect, of de riem.

We hebben een kostenindicatie geplaats voor vaak voorkomende reparaties ten aanzien van pompproblemen. Vaak biedt ook dan de handleiding of de site van uw leverancier uitkomst. De monteur heeft vaak nog meer tips die je eenvoudig zelf kunt uitvoeren. Twijfelt u of u deze stappen zelf kunt uitvoeren. Bij tips en wasmachine pompt niet meer af van de monteur leggen we u uit hoe u deze controles kunt uitvoeren.

Ontkalker voor je koffiezetter

Is het pompfilter verstopt of zit het rad van de afvoerpomp verstopt? De afvoer zit tussen de binnen- en buitentrommel. Geen blokkerend kledingsstuk Mocht er zich niets voor de afvoer bevinden, of in de pomp, dan kan de pomp zelf kapot zijn. Zelfs als deze draait, kan het zijn dat de propeller is afgebroken.

Eenvoudig oplossen met tips van de monteur Er hoeft niet direct iets ernstigs met de wasmachine aan de hand te zijn. Hulp nodig. Je ziet het waterniveau in de trommel dalen. Mocht dit nog niet gebeurd zijn, plaats dan de afstandsbeugel. Geblokkeerde vaste afvoer Pak wat water en giet dit in de buis van de vaste afvoer.

Stap 1. Haal de stekker uit het stopcontact

De meeste wasmachines hebben een afvoerslangetje, met een dopje. Elektronica van de pomp Door trilling kan het contactje van de pomp zijn losgeraakt, of misschien is het contactje van de pomp vervuild. Dan is dit het moment om er een ervaren monteur bij te roepen. Draai het filter los, als al er geen water meer uit het slangetje komt! Als je wasmachine het water niet af pompt, blijft de wasmachine vol water staan.

Voor complexere oplossingen heb je een monteur nodig. Zie je hier geen verstopping, wasmachine pompt niet meer af. Luister of je de afvoerpomp hoort draaien. Lieze Wasmachinespecialist!

Bij tips en trucs van de monteur leggen we u uit hoe u deze controles kunt uitvoeren. Ook kunnen er contactjes vervuild zijn geraakt? Onderaan de wasmachine vind je de pomp. Hierdoor kan de pomp dan vereniging teak participanten stroom krijgen?

Ik kan best 48 uur zonder wasmachine

De pomp moet vervangen worden. Verwijder eventuele verstoppingen. Ontstop de afvoer.

Hiervoor moet je natuurlijk eerst het water uit de machine laten lopen. Om dit op te lossen moet je de wasmachine open maken. Verstopte pompfilter Onderaan uw wasmachine bevindt zich de pomp, vaak achter een makkelijk weg te halen plint of klepje.

Deel dit artikel:


Gerelateerde materialen:

Discussies: