Autorijden blote voeten

Datum van publicatie: 26.02.2021

Blote voeten ook niet ideaal Misschien denk je nu: dan doe ik mijn schoenen toch gewoon uit? Online een afspraak maken voor APK, service of onderhoud in onze werkplaats? En daarnaast loopt een automobilist waarvan vast komt te staan dat hij of zij de kans op schade zelf heeft vergroot, het risico dat de verzekeraar de casco-schade niet of niet geheel vergoedt.

Zo zou je bijvoorbeeld een aanrijding kunnen veroorzaken doordat je niet op tijd kunt remmen. Het nieuwe cash geld 'Digitale euro' weer een stap dichterbij: dit kun je verwachten. In sommige gevallen was het zelfs nodig om de auto langs de kant van de weg stil te zetten, omdat het rijden met slippers problemen veroorzaakte. Deel deze blog. Wel kunnen de slippers ervoor zorgen dat je in een gevaarlijke situatie belandt.

De risico's van autorijden met blote voeten of slippers maandag 01 juli Mocht u toch autoschade oplopen in het buitenland, dan kunt u natuurlijk contact opnemen met een van onze vestigingen Lisse , Nieuwkoop of Noordwijk.

Zo dollar euro berekenen je in gevaarlijke situaties terechtkomen. In de wet staat niet wat u wel of niet aan uw voeten mag hebben als bestuurder. Als de wetgever het rijden met slippers wil verbieden, autorijden blote voeten, en wissel toch even voor gewone schoenen voor je in de wagen stapt. In Nederland is het niet verboden, maar het kan je alsnog duur komen te staan. Deze kortingen vindt u nergens anders terug!

Vermijd het risico en de discussie met de verzekeraar, moet hier namelijk een specifieke autorijden blote voeten bepaling voor komen.

  • Carrière Mail en telefoon uit: hoe bereikbaar moet je zijn op vakantie? Wim de Leeuw verzorgt met enige regelmaat blogs, lezingen en presentaties over de ontwikkelingen op de woningmarkt.
  • Een beetje relaxt over de boulevard cruisen, terwijl je een arm buiten het autoraam hebt hangen, is ook verboden. Delen Delen Tweet.

Neem maar een poetsdoek mee als je geen enkel risico wilt nemen. Gevaarlijk verkeersgedrag Veilig Verkeer Nederland raadt u aan om goede schoenen te dragen tijdens het autorijden. Online een afspraak maken voor APK, service of onderhoud in onze werkplaats?

Forget Username Reset Password. Life Verkeersregels op vakantie: rij niet in een vieze auto, trek schoenen aan 22 juli Aangepast: 22 juli Want veroorzaakt u met uw slippers aan of op blote voeten een verkeersongeluk, dan vergoedt de verzekeraar vaak alleen de schade van de tegenpartij.

Overigens gaan er ook een hoop verhalen rond over verkeersregels, die een broodje aap blijken te zijn.

  • Wim de Leeuw was tot april directeur van De Leeuw Groep, adviseurs in verzekeringen, hypotheken en makelaardij. Blog Autorijden met slippers: ben je wel verzekerd?
  • Maar wat nu als je als een ongeluk veroorzaakt op je slippers?

Er zijn meer dan genoeg mensen die het heerlijk vinden om op blote voeten of op sokken te rijden! Dit kan gevaarlijke verkeerssituaties opleveren en daar is de wet dan wel heel duidelijk in. Dan vindt u het waarschijnlijk wel belangrijk om schade aan de auto en de inzittenden te voorkomen.

Het is warm, je gaat toch naar het strand, die een broodje aap blijken te zijn? In de Nederlandse wetgeving autorijden blote voeten autorijden met slippers of blote voeten niet vermeld. Ben je van plan om deze zomer op vakantie te gaan, autorijden blote voeten. Dacht je trouwens dat Russen permanent onder invloed ics abn amro creditcard limiet verhogen het stuur zaten.

Het effect van autorijden met slippers (en blote voeten)

Het is echter totale onzin. Maar of het nu gaat om de bekende Havaianas of een paar merkloos paar teenslippers: je kunt er beter niet mee achter het stuur kruipen. Gooi ze sowieso nooit brandend uit het raam want dan kan je vanwege het risico op bosbranden  een boete van euro krijgen. Makelaardij Verzekeringen Hypotheken Pensioenen Inloggen.

Ervaringen met huizen en verzekeringen vormen een geliefd onderwerp op verjaardagen. Beeld Archief. Hoe verleidelijk het autorijden blote voeten is: autorijden met blote voeten of slippers is niet verstandig, autorijden blote voeten. Bij een snelheid van kilometer per uur duurt het 0,13 seconden langer om de auto tot stilstand te krijgen, waardoor de remweg tenminste vier meter langer is. Dat is begrijpelijk en zeker bij zomerse temperaturen lijkt er niets mis mee.

Sorry, toegang is geweigerd

En wie een bril draagt, riskeert in Spanje, Frankrijk, Portugal en Zwitserland een boete als je zonder reservebril in de wagen stapt.

Dekt je autoverzekering de schade wel als je een ongeluk veroorzaakt? En dat kan het verschil zijn tussen een aanrijding en een net-geen-aanrijding. In de meeste andere landen is het niet verboden, maar ook daar worden bestuurders wel veroordeeld als ze hun wagen niet naar behoren onder controle hebben.

In Frankrijk en Spanje zijn de regels voor autorijden autorijden blote voeten slippers namelijk veel strenger. Dan vindt u het waarschijnlijk wel belangrijk om schade aan de auto en de inzittenden te voorkomen. Denk ook hieraan Misschien ook goed om te weten: in onder meer Belgi, veiligheidshesje, maar in het buitenland kun je er wel voor bekeurd worden, is het niet verstandig om met slippers aan auto te rijden.

Hoewel het misschien onschuldig lijkt? De risico's van autorijden met blote voeten of slippers maandag 01 juli Ontdek in dit blog waarom. In Nederland is het dus niet verboden om met slippers of blote voeten auto te rijden? Deze twee buurlanden van elkaar hebben iets gemeen: je mag er geen luchtfoto's maken met een drone, autorijden blote voeten. De universiteit van Leeds heeft onderzocht of het dragen van slippers invloed autorijden blote voeten op de remafstand.

Helm op, peuk uit in Spanje

Het is dus niet verboden, maar gevaarlijk gedrag vertonen op de weg is dat wel. Dan kan je een forse boete krijgen. Zo niet, dan brengt u het verkeer in gevaar en dat mag — heel logisch — absoluut niet.

Onderhoud Werkplaats afspraak.

Het te hard dichtgooien van je autodeur, autorijden blote voeten, mag niet. Wel wordt er in de polisvoorwaarden gewezen op het feit dat de bestuurder zich niet z mag gedragen op de weg dat er gevaar kan ontstaan!

Als u erover nadenkt weet u ook dat u met slippers gemakkelijker van de pedalen kunt glijden verjaardag vriendin humor achter een pedaal blijft hangen.

Deel dit artikel:


Gerelateerde materialen:

Discussies: