Zelf betonblad maken

Datum van publicatie: 03.03.2021

Graag delen wij stap voor stap met jullie hoe wij te werk zijn gegaan, we hopen dat je hiermee zelf aan de slag kunt of plezier hebt in het lezen er van! Hoe zorg ik ervoor dat als het beton is gestort, dat de oppervlakte vlak blijft.

Maak het beton aan per 1 of 2 zaken, dit kan in een speciekuip met mixer op een boormachine mengen. Ik ben een keuken bladje voor mijn Weber aan het maken en doe het op de zelfde manier. Hoi, Even een vraag. Related Posts. Zodra we een foto hebben van het eindresultaat plaatsen we die in dit artikel. Voor de mal kun je het best wit gelamineerd spaanplaat gebruiken: dit materiaal is goedkoop en vlak en hecht niet.

Wij beantwoorden zelf betonblad maken vraag zo spoedig mogelijk en voorzien je graag van informatie en advies. Halverwege het storten leg je de bewapening op de plek, beweeg deze een paar keer op en neer zodat deze goed in het beton zakt en stort daarna de tweede laag er boven op, zelf betonblad maken.

Met onderstaande tips en tricks is dat zeker goed te doen! Reactie schrijven! Pure and orginal heeft mooi huisje op terschelling hond voor op beton.

Het blad is niet spiegelglad geschuurd maar door de afwerking hebben de kleine oneffenheden zich opgevuld.

Deel dit!
  • De bovenlaag vormt dan een fijn papje, deze ga je als het ware er in poetsen en het laatste beetje strijk je vlak uit.
  • Vorig bericht.

Reactie schrijven. Het resultaat Het betonnen aanrechtblad is mooi glad geworden, de olie trek voor een deel in het blad en blijft er voor een deel op liggen hierdoor is het blad goed af te nemen. Het overige plastic kun je later wegsnijden. Te lang wachten kan echter problemen opleveren met het afwerken.

Het geheel afgewerkt met een mengsel van olijfolie en groene zeep.

  • ALs ik het goed begrijp kan het blad al snel paar dagen worden afgewerkt met impregneer? Dit beschrijven we in 1 van onze blogs.
  • Dus de bovenkant in de mal is dan later de onderkant van je blad. Vriendelijke groeten Daan en Renske.

Daarnaast wordt in het geval van een keuken het ook nog eens ondersteund smalle witte open kast keukenkastjes! Tik vervolgens een aantal keer met de hamer op de randen zodat eventuele luchtbelletjes naar boven komen, stort hierna het overige beton in de bekisting. Daan en Renske. Dit onderdeel is namelijk erg belangrijk.

Volgend bericht, zelf betonblad maken. Zelf betonblad maken zou je de mal als onderdeel van het aanrecht kunnen laten zitten en giet je het rechtstreeks op de uiteindelijke werkhoogte?

Voordelen en nadelen van zelf een betonnen aanrechtblad maken

Zorg dat de mal exact de vorm heeft van je keukenblad. Geef je betonnen keukenblad tenslotte een afwerking met polymeercoating. Hoe bepaal je dan hoeveel kleur pigment er door heen moet?

Wij hebben het blad rechtstreeks in de keuken op de gewenste plek gestort.

We schreven er al eerder over: betonnen keukenbladen worden d nieuwste keukentrend. Het beton kan in een gewone speciekuip ca 65 liter of groter worden aangemaakt met een handmixer, zelf betonblad maken. Jos van der Weijden vrijdag, ik ga aan de slag. Hierdoor wordt het beton n harde massa.

Article content

Door bouwsuper 15 februari Ook loop je het risico dat je keukenblad je keukenkastjes in elkaar drukt of beschadigd door het gewicht. High Design Holland maandag, 06 april Met onderstaande tips en tricks is dat zeker goed te doen.

Meerdere keren aanmaken kan tot kleurverschil leiden. Tips hoe zelf betonblad maken dit kan opvullen. Want de kleuren wijken altijd af na het storten, zelf betonblad maken. Dit onderdeel is namelijk erg belangrijk. Zie een van hen hieronder. Daarnaast wordt in het geval van een keuken het ook nog eens ondersteund door keukenkastjes. Pas de coating twee keer toe.

Stap 1: maak de mal voor je betonnen keukenblad

Door het gebruik van een sealer wordt het oppervlakte van het beton beschermt tegen vuil. Hoe zorg ik ervoor dat als het beton is gestort, dat de oppervlakte vlak blijft. Ik ben een keuken bladje voor mijn Weber aan het maken en doe het op de zelfde manier. Wij hebben een boodschappenlijst voor je opgesteld, zodat je zeker weet dat je alles in huis hebt om dit project te laten slagen.

Want de kleuren wijken altijd af na het storten. Je kunt een gewone schuurmachine gebruiken bijv. Eventueel kun je daarom een natschuurmachine gebruiken.

Deel dit artikel:


Gerelateerde materialen:

Discussies:
07.03.2021 21:14 Marko:
Dit zorgt ervoor dat het beton niet aan de mal hecht. Reken vervolgens aan de hand van de afmetingen met onze betoncalculator uit hoeveel DIY-pakketten je nodig hebt.

06.03.2021 02:19 Salvatore:
Als je er voor kiest om zelf een blad te storten dan kun je natuurlijk alle kleuren materiaal toepassen. Ben je halverwege de mal met vullen, leg dan de bewapening erin en vul verder af.